Прашања и одговори

Шларафија има одговор на секое Ваше прашање. Затоа слободно прашајте. Ќе ни биде задоволство да ги разрешиме сите Ваши недоумици, да го споделиме со Вас сето она што го знаеме, да Ви помогнеме Вие да изберете душек на кој најубаво ќе спиете.

Испратете ни имејл на адреса: pitamschlarafiju@schlarafia.rs


Основна разлика помеѓу рачно и машинско изработено јадро се гледа во начинот на поврзување на вертикалните пружини, што директно влијае на цврстината на конструкцијата од жица, а со тоа и на нејзината долговечност.

Како што може да се види и на сликата, кај машински изработеното јадро, пружините се врзуваат на две точки, а кај рачно изработеното јадро од жици сите вертикални пружини се врзани една за друга и гледајќи ја секоја пружина поединечно тоа значи дека секоја е врзана на четири места.

Рачно изработеното јадро од жици има 35% повеќе пружини на иста површина отколку машински изработеното јадро, со тоа секоја пружина поднесува помало оптеретување, подолго трае и самото јадро има неспоредливо подобри карактеристики отколку јадрото кое е машински изработено.

Решение број 1 во вакви ситуации е избор на рачно изработен душек. Ваков душек претставува подлога за спиење која со својата конструкција и квалитетните материјали ја неутрализира оваа разлика. Потешките личности нема да влијаат подлогата да се деформира под полесниот спијач и тоа во праксата има како резултат двете личности кои спијат да имаат мирен и квалитетен сон.

Решение број 2 во вакви ситуации е нашето повеќедецениско искуство кое вели дека вакви ситуации многу често, претставуваат купување на два нова душека. Наиме, Шларафија произведува и душеци со јадро со џебови, кое е познато по таканареченото „точкасто прилагодување“. Тоа значи дека по притисокот на телото јадрото на секоја пружина се собира независно од другите и така се постигнува идеално анатомско потпирање на телото. Значи, вибрацијата не се пренесува површински, туку само во длабочината на душекот. Пробајте со сопругот во најблискиот салон на душеци со јадро со џебови, симулирајте го тоа вртење и ќе видете дали проблемот се изгубил. Доколку не се изгубил, купите два одвоена душека од било кој тип кои заедно ја имаат ширината како еден брачен кревет. Можете да изберете два душека со потполно различни карактеристики, со обѕир на тоа што конструкцијата Ви е различна.

Поголемиот број на денешните производи за спиење се хипоалергиски. Тоа значи дека се изработени од синтетички материјали кои ги минимизираат алергиските реакции на органите за дишење. Пред се, тоа се сите производи кои начинот на одржување им дозволува редовно перење. Денес Шларафија душеците имаат навлаки кои можат да се извадат и перат. Наша конкретна препорака за Вашиот син би бил следниот сет: душек memocell, перница imperial, сезонски јорган senso. Препорачуваме и класичен дрвен кревет под кој ќе има слободен простор, достапен за чистење.

Навлаките се одржуваат со перење во машина за алишта до 40 степени или со хемиско чистење.

Да, материјалите од кои се направени Шларафија душеците се хипо алергиски.

Имаме предвидено купување со плаќање на рати и тоа со платни картички на Банка Интеза и на Комерцијална банка. Погодноста се гледа во плаќање до 12 месечни рати, при што каматата е 0%.