Душеци за бебиња

Шларафија душеците за бебиња се прават од пена во таканаречената „opencell“ технологија, која на душеците им овозможува да дишат и на тој начин прават одлична подлога за спиење на бебињата, а исто така претставуваат и негостољубива средина за бактериите и грините. Навлаката на Шларафија душеците се вади и пере, што ги прави овие душеци многу попрактични.